Verslag Openingswedstijden Sneek

Verslag Openingswedstijden Sneek

Geplaatst op 21-04-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Ilse Helder / Bas Mandemaker

Afgelopen weekend hebben we de Openingswedstrijden op het Sneekermeer gevaren. Zaterdag stond er een harde wind, dus Bas en ik wilden geen energie verspillen met wachten voor de start. We namen dit net iets te serieus waardoor we te laat bij de start waren. De andere drie boten waren gelukkig nog niet ver weg, dus de strijd kon beginnen! In het eerste rak moest de 4383 helaas het wedstrijdveld verlaten met pech.bas-ilse-opening-sneek-223

Het was te merken dat het nog geen zomer was. Door de harde wind kregen we veel van het koude water over ons heen. Alsof dat nog niet genoeg was vond Bas het nodig om mij nog even te dompelen. Het was bikkelen, maar gelukkig duurden de wedstrijden niet langer dan 45 minuten. Daarna was er weer tijd om op te warmen.

Met de kleine hoeveelheid boten en harde wind was de verwachting dat we niet zoveel last van elkaar zouden hebben. Het tegenovergesteld was waar. We lagen dicht bij elkaar en kwamen elkaar regelmatig tegen. Ook in de tweede wedstrijd van zaterdag lagen we continue erg dicht bij elkaar. Hierdoor ontstond een mooie strijd. Uiteindelijk zijn we allemaal binnen 25 seconden gefinisht na een wedstrijd van 45 minuten. Jens en Aaltsje wonnen dit gevecht, Johan en Thijs werden tweede en wij derde.

Zondag zou het gelukkig wat minder hard waaien, waardoor het ook een stuk warmer zou zijn. De wind was erg wisselend in richting en kracht. Dit maakte het een uitdagende zeildag. Ook vandaag lagen we dicht bij elkaar. Met een klein aantal boten hebben we dus toch een erg mooie strijd en een mooi zeilweekend gehad.

Johan en Thijs waren de winnaars van dit weekend. Gefeliciteerd mannen!

De uitslagen zijn te hier vinden. 

 

Bas en Ilse 4391


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U