Paashaas Reeuwijk

Paashaas Reeuwijk

Geplaatst op 28-04-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Pieter Lanser

Op 16 en 17 april konden 62 zeilboten en hun bemanningen, verdeeld over zes wedstrijdklassen, zich met elkaar meten tijdens de traditionele Paashaaswedstrijden. Deze worden sinds jaar en dag georganiseerd door de Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven. Zeilers uit het hele land komen dan naar Gouda om aan deze wedstrijden deel te nemen. Op het water werd in zeven wedstrijden bepaald wie zich de winnaar binnen zijn of haar klasse mocht noemen. Tijdens de prijsuitreiking op zondagmiddag werden de zes winnaars letterlijk in het zonnetje gezet en mochten zij allemaal een mooie paashaas mee naar huis nemen.  

62 Deelnemende boten was een mooi aantal voor het eerste grote evenement na twee jaren met Corona beperkingen. Het weer hielp enorm mee en door het weekeinde heen waren vooral veel zeilers met een grote glimlach op hun gezicht te zien.  

Bij de zestienkwadraten een klein, maar sterk veld. Zes van de tien stuurlieden hebben thuis een of meer blauwe Verbondswimpel(s) hangen. Mijn botenbouwer sprak bij de doop van mijn boot in 1995 de gedenkwaardige woorden:  “Als je het potje op Reeuwijk kunt winnen, kan je het overal winnen”. Eenmaal is het me gelukt. Eenmaal bijna. Er was een sneeuwstorm voor nodig. Een heerlijk zonnetje zette een evenzo heerlijke windje kracht bij. Ideale zeilomstandigheden, als we de eilandjes en de onvoorspelbare winddraaiingen even buiten beschouwing laten. Ewout Krens toonde zich de meest stabiele factor.  Hij won vier van de zeven wedstrijden. Daarna een subtop dat kans maakte op de tweede plek. Henri Boere legde de basis daarvoor op de eerste dag.

De GWV Elfhoeven beschikt over een fraai clubhuis en een geoliede wal- en wedstrijdorganisatie. Tijdens onderlinge wedstrijden verschijnen er tussen de 20 – 45 schepen aan de start en ook op niet-wedstrijddagen kan je er verrassend lekker eten. Vrijwilligers maken de vereniging! Hulde aan hen.

 

Pieter Lanser

met dank aan Guus de Koster

 

Uitslag:

uitslag-paashaas


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U