Mooie serie van 14!! wedstrijden

Mooie serie van 14!! wedstrijden

Geplaatst op 12-10-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Lars van Stekelenborg/ Stan Schouten
Afgelopen weekend is het Nederlands Kampioenschap Sprint op de Loosdrechtse Plassen verzeild: met 15 deelnemende boten hebben we uiteindelijk een mooie serie van in totaal 14 korte wedstrijden kunnen varen!
Hoewel het weer zaterdag erg wisselvallig was, konden de resultaten van de eerste 4 wedstrijden al voor de lunch opgehangen worden. Klaas en Brechtje hadden na een sprint 's ochtends uit Nieuwkoop naar de Vrijbuiter ook het tempo er op het water goed in: 3, 1, 1, 1. In de middag was de wind stevig toegenomen, en werden er - voor NK Sprint-begrippen - op de limiet van de maximale windkracht nog twee uitdagende wedstrijden gevaren waarin Bob en Thijs de dag met twee paaltjes afsloten. Vervolgens kon het fust dat de kampioenen fleetracen ons eerder nog hadden toegezegd (om een duik in Sloten te vermijden) worden aangeslagen. 
Nadat er zondagochtend weer vier wedstrijden gevaren konden worden, hebben we 's middags (soms van dichtbij, maar vaak ook op behoorlijke afstand) kunnen aanschouwen wie er dit jaar Nederlands Kampioen Sprint zou gaan worden. Ook in de middag was het namelijk mogelijk om vier wedstrijden te varen en tot op de finish van de laatste race bleef het spannend. Hoewel wijzelf genoegen hadden genomen met de derde plek (omdat we daardoor natuurlijk weer een stukje mochten schrijven), deden Bob en Thijs er nog alles aan om kampioen te kunnen worden door af te sluiten met nog een eerste plek! Hierna hing het er vanaf of Klaas en Brechtje bij de eerste zes zouden finishen of niet... uiteindelijk werd dit een achtste plek, waardoor Bob en Thijs zich ook Nederlands Kampioen Sprint mogen noemen dit jaar!
Voor hen betekent dit wéér een blauwe wimpel en voor de rest dan wel wéér een kampioensfust bier, maar dit keer bij de Seizoensfinale (22-23 oktober) op Nieuwkoop. Dus tot dan!
Lars & Stan van de 4349
Uitslag:
uitslag-nk-sprint-2022

 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U